PODPROGRAM 2018 – efekty

Wersja do wydrukuPDF version
  1. Ochotnicza Straż Pożarna w Wólce Polanowskiej [nazwa OPL] z terenu województwa Lubelskiego przy współpracy Bankiem Żywności w Lublinie realizowała/ło Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 300 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa lubelskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

o 14,3 ton żywności;

o 900 paczek żywnościowych;

o 0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2018 dla 300 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  4 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

• Ekonomiczne -2 spotkań dla  50 uczestników

• Żywieniowe – 0 spotkań dla 0 uczestników

• Kulinarne - 2 spotkań dla 50 uczestników

• Niemarnowanie żywności - 0 spotkań dla 0 uczestników

Pliki do pobrania: 
ZałącznikWielkość
PDF icon ops informacja.pdf518.2000000000000454747 KB
Data: 
piątek, 26 Lipiec, 2019 - 08:45